Klinkers mooi tot in lengte van jaren

Klinker mooi tot in lengte van jaren

Gebakken stenen blijven mooi tot in lengte van jaren. Klinkers worden al eeuwen geproduceerd in Nederland en België. De natuurlijke oorsprong zit in de klei. Klei is een grondstof die zich keer op keer vernieuwd. Daarmee zijn straatbakstenen een duurzame oplossing voor uw tuin, terras, oprit of tuinpad.

DUURZAAM?

Ja, want het hoofdbestanddeel klei wordt gewonnen langs bijvoorbeeld de grote rivieren. De natuurlijk afzetting van klei is zo groot, dat we regelmatig moeten baggeren om Rijn, Maas, Waal en Schelde bevaarbaar te houden. Als grondstof is klei dus duurzaam. Klinkers worden gebakken op hoge temperatuur. Hier komt weliswaar CO2 bij vrij, maar de grondstoffen worden naast de fabriek gewonnen. Voor veel andere bestratingsmaterialen is vervoer over grote afstanden nodig.

STERK?

Ja, want een gebakken klinker kan met gemak op de oprit gebruikt worden zonder kopzorgen. Dat kan met veel betontegels of natuursteen niet zomaar. Steenexpres.nl levert overigens stenen met grote dikte. Die zijn sterker dan u wellicht gewend bent van onze concurrenten.

Neem direct contact op!

0
Scroll naar top

VRAAG KORTING AAN!